Rød rips gelé

DSC_0209

Rips har naturlig en perfekt kombinasjon av pektin og surhet, noe som sikrer et godt gelé konsistens uten behov for å tilsette kommersielt pektin, det er nok bare med litt sukker og vann. Resultatet er en deilig gelé med rubin farge, like flott som frukt sin og jevn tekstur uten steiner/frø.

Dette er en liten mengde oppskrift fordi rips kan være både vanskelige å finne og dyre med mindre du dyrker din egen. Men hvis du er velsignet med en overflod av dem, dobler du for all del oppskriften.

Ingredienser:

  • 1 kilo modne røde rips (fremdeles på stilkene er bra)
  • 2,5 kopp sukker
  • 0,5 kopp vann

DSC_0216

Vask rips men du trenger ikke bry deg om å fjerne dem fra stilkene. Du vil bli kvitt stilkene og frøene senere når du sil saften.

Plasser de vaskede ripsene i en ikke-reaktiv gryte (ikke støpejern med mindre det er emaljerte og ikke aluminium). Tilsett vannet.

Kok under omrøring over middels lav varme til røde rips har gitt ut all saften deres, omtrent 20 minutter. Knus frukten forsiktig med en potetmoser for å hjelpe til med å gi saften.

Fordel røde rips fra væske over natten ved bruk av sil. Du kan gjerne føre et dørslag med flere lag osteklut. Ikke klem ostekluten fordi det vil føre til en skyet gelé. Du vil at sluttproduktet ditt skal vise frem det juvellignende rubinrødet av rips, ikke sant?

Neste morgen måler du røde ripsjuicen for å få vite hvor mange kopper fikk du. Hell den målte saften i en stor, ikke-reaktiv gryte og tilsett en like mye sukker. Med andre ord, hvis du hadde 2 1/2 kopper juice, vil du legge til 2 1/2 kopper sukker.

Steriliser hermetikkrukkene dine.

Mens glassene steriliserer, bringes røde ripsjuice og sukker til å koke over høy varme, mens du rører konstant for å løse opp sukkeret. Fortsett å koke til blandingen når gelepunktet.

Hvis geléen er klar før glassene er sterilisert, fjern ganske enkelt geléen fra varmen til glassene er klare. Varm opp geléen akkurat tilbake til en småkoke før du fyller glassene.

Fyll glassene med den varme, flytende geleen.

Skru på hermetikklokkene.

Prosess i et kokende vannbad i 5 minutter. Husk at geléen fortsatt vil være varm og derfor flytende når den kommer ut av det kokende vannbadet. Den vil gelé når den kjøler seg.

Når den er avkjølt, bruk den på toast om morgenen, som et tillegg til osteplaten din, eller med stekt kjøtt. Nyt smaken av sommer!

En kommentar om “Rød rips gelé

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: