Terte med karamellisert melk

DSC_0242

Ingredienser:

  • 250 g usaltet smør (i romtemperatur)
  • 150 g melis
  • 250 g mel
  • 150 g potet mel
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 mellomstor egg
  • 1 boks med søtet kondensert melk (500 g)

DSC_0263

På grunn at å lage kake med denne type krem er veldig tidskrevende og det er mye røring involvert i prosessen har jeg en enklere versjon… Det er nok best å lage fyllet på forhånd, pleier lage den dagen før for da kan den avkjøles skikkelig og blir klar til bruk dagen etter.

Sett en boks med søtet kondensert melk i en kjele og ha så mye vann oppi at den skal dekke helle boksen og kok på middels varme i ca. 3 timer, pass på at du har alltid nok vann i kjelen, om det blir mindre vann tilsett mer slik at hele boksen ligger i vannet hele tida den kokes.

La melken avkjøle i flere timer, så kan du åpne boksen og røre melken så blir den jevn i konsistensen.

I en bolle av kjøkken maskin elt sammen smør, melis, mel ,potet mel og vanilje ekstrakt til jevn deig, så skal du pakke den i plastfolie og kjøle ned i kjøleskapet i 30 minutter.

Forbered en langpanne ved å ha bakepapir ark på bunnen så kan du kjevle ut deigen slik at den dekker hele bakeform bunnen, husk også å lage ca. 2 cm høyere «veger» på sidene av bakeformen. Du kan også presse deigen men hånda eller ha den først mellom to bakepapir ark så blir det lettere å kjevle den ut til rektangel, så setter du den i bakeformen sammen med en bake ark under den. Tykkelse på bunnen skal være ca. 1 cm.

Du kan lage flere små hul i deigen med en gaffel. Varm opp ovnen til 180 grader C. Bakes i ca. 30 minutter til gyllenbrun. Bunnen skal først heve ganske høyt men etter noen minutter sinker den igjen.

La kaken avkjøle så kan du hele i kremen av karamellisert kondensert melk og spre over den jevnlig og pynte med nøtter, tørkede frukt og lignende.

Ganske søt men meget godt, verdt å spise av og til, her i huset blir det vanligvis en gang i året siden vi pleier lage den til påske og barna bare elsker den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: