Donuts med rom smak

Dette her er oppskriften på donuts jeg liker mest av alle de forskjellige donuts og smultringer, grunnet til dette kan være at smaken av disse husker jeg fra når jeg var liten. Barndommen for de fleste er vel binder med glade minner og for meg med mange deilige smaker og dufter av hjemmelet mat, kaker, desserter og mye mer… Deigen består av sukker, egg, cottage cheese, siktet hvetemel og hjortesalt med ingen tilsatt krydder slik kardemomme eller kanel, her kan det i stedet tilsettes romessens. Stekes ikke i smult men i plantebasert frityr. Med delikat smak og ikke for mye sukker inni… de er også enkle og kjappe å lage.

Ingredienser:

  • 3 kopper siktet hvetemel
  • 500g cottage cheese
  • 0,5 kopp sukker
  • 2 mellomstore egg
  • 1 ts hjortesalt blandet med en ts lunken vann
  • noen dråper romessens
  • melis til dryss

Du skal begynne med å legge cottage cheese i en større bolle og bruke stav mikser for å få den til mye finnere konsistensen en cottage cheese som kan kjøpes i beger. Det er for å være sikker at det blir ikke større klumper inni donuts.

Her kan du også bruke twarog/cottage cheese som kan kjøpes i innvandrer butikker, som er mer faste men uansett hvilken type skal du bruke, bør du uansett bruke stav mikseren for å få den glatt og fin.

Nå kan du tilsette alle andre tørre og våte ingrediensene og elte det til jevn deig.

Om deigen blir for rennende kan du tilsette noen flere spiseskjeer med hvetemel, eller eventuelt 1 ss rømme om den er for fast… Deigen bør ikke være for klebrig og feste seg til hendene.

Bruk gjerne mer hvetemel under og oppå deigen for å kjevle den ut til tykkelsen på ca. 1cm så skal du kutte ut sirkler på ca. 8 cm i diameter og lage en hull på ca. 1,5 cm i diameter i midten.

Deigen blir ganske myk og litt klebrig uansett, melet hjelper å kjevle den ut, ikke kna deigen for mye eller kjevle for lenge, dette gjør donuts bare mer faste og til og med for harde.

Smelt frityren i en kjele med tykk bunn og varm den opp slikk at donuts begynner å steke med en gang du setter de inni frityren… husk å gjøre det forsiktig og ikke kaste fra høyden. Du kan først sjekke om den er varm nok ved å legge liten klump av deigen og se om det kommer bobler rundt den ved kontakten med frityren.

Dounts stekes på middels varmen i et par minutter på hver sider… sjekk gjerne om de blir ikke for mørke brune i fargen… det går ikke lang, så blir de plutselig brente, hold alltid øye med de…

Nå skal du legge de på et kjøkken papir for å kvitte seg overflødig fet og la de kjøle ned helt før du drysser de med melis og servere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: