Karamellsaus

DSC_0461

Husker, som det var i går, smaken av karamellsausen som ble servert til pannekaker en fin og varm sommerdag… Den ble laget av vår franske venn som besøkte oss denne sommeren. Jeg fortsetter å komme tilbake til disse minnene innimellom, og da er jeg i nød å lage denne karamellsausen jeg bare elsker smaken til…
En flott ting med den er at du kan lagre den i noen uker i kjøleskapet og bruke med forskjellige desserter eller frukt. Å lage sausen er ganske enkelt og raskt.
Det eneste du trenger å passe på er ikke å brenne sukkeret, ved å smelte sukkeret og bryne det mer eller mindre kan du endre smaken fra mindre til mer karamellisert, akkurat slik du liker. Husk å bruke kjele med tykk bunn.

DSC_0432

DSC_0568

INGREDIENSER:

  • 2 kopp sukker
  • 150 g  usaltet smør terningen i romtemperatur
  • 1 kopp kremfløte i romtemperatur
  • en klype salt

DSC_0499

Ha sukkeret i et kjele med tykk bunn.

Varm opp på medium-høy varme, visp sukkeret til det er smeltet. Sukkeret klumper seg først, men smelter til slutt helt. Dette vil ta omtrent 10 minutter.

Når sukkeret har smeltet, skal du slutte å vispe. Du kan la koke til sukkeret har fått litt mørkere rav fargen for å få en dypere karamellsmak. Du vil kanskje merke en nøtteaktig aroma. Endringen i farge vil skje raskt, så ikke la den koke for lenge eller bli for mørk. Fjern karamell fra varmen.

Tilsett smør, salt og visp til den er kombinert. Blandingen vil boble opp, men fortsett å vispe til alt smøret har smeltet.

Hell i kremfløte sakte inn i karamellen og visp til sausen er jevn. Jeg synes det kan hjelpe å helle i litt om gangen til karamellen begynner å tynne ut, så kan du legge til resten.

Avkjøl i ca. 10-15 minutter før du bruker den. Oppbevar rester i en krukke med lokk. I kjøleskapet kan den stå opp til 2 uker.

Synes den er flott med pannekaker eller deserter med frukt og iskrem.

DSC_0421

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: