Bakte epler

Som alltid de beste dessertene er de som kan lages med minst mulig tid og krefter, men likevel veldig deilige… Jeg sier alltid at det viktigste og mest dyrebare i livet vårt er tid som vi ikke kommer å få tilbake når den har gått, så er det nok kjempe viktig å bruke dagen på noe du elsker, uansett hva det er du liker mest å gjøre i fritida… Og spesiell om helgene…

Hvis du vil ha noe deilig, ikke for søtt og samtidig hjemmelaget slik at du kjenner alle ingrediensene det er inni (ingen kunstigstoffer), prøv gjerne disse her bakte epler… en varm høstdessert laget med plommer, nøtter og granola og servert med karamell og litt iskrem for balanse mellom smaker og temperaturer… Jeg anbefaler det. Den ene tingen som er viktig her er at eplene skal være faste (som de grønne Granny Smith eplene for eksempel) og heller av den syrlige typen. Plommene jeg brukte var røde plommer, men du kan bruke den du liker best å spise, jeg er sikker på at de blir kjempegode… Tilsett litt brunt sukker og noen hakkede valnøtter, litt granola og bak mens du lager middag, og du har en perfekt, liten dessert som du kan servere til dine ettermiddagskaffen eller teen…

Ingredienser til 6 serveringer:

  • 6 epler (syrlige og faste)
  • 3 plommer
  • håndfull av valnøtter (hakket)
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts usaltet smør
  • 6 ss granola
  • vanilje iskrem
  • karamell saus

Først vask og tørk eplene, så skjær av øverste delen av epler med stilken og deretter bruk skje for å fjerne steiner og mesteparten av hver av eple innside slik at det forblir ca. 1 -1,5 cm tykke veger.

Hvis du ikke har ferdig laget eller kjøpt karamell saus tilgjengelig, har jeg en oppskrift du kan bruke her inne:

Karamellsaus

Skrell og skjær eple insider, kast steiner og alle harde deler… resten skal du ha i en kjele sammen med sukker, smør, kanel og plommer som du skal også skjære i to, fjerne steiner og deretter skjære i mindre biter.

Kokk på middels varmen for ca. 10 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Plasser eplene i en ildfast form og fyll de med eple-plomme miks du har tilberedet tidligere… press forsiktig topper og så ha en skje med granola på toppen av hver eple.

Du skal bake eplene i ca. 20-25 minutter og etter den tiden server med dryss av karamell saus og en skje vanilje iskrem på toppen…

Nyt desserten med en kopp kaffe eller te.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: