17. mai ostekake

DSC_0924

Her er det ostekake i rødt, hvitt og blått eller kan vi også kalle den for 17. mai versjon ostekake med gelé, som er kanskje litt mer tidskrevende men husk at det er også valgfri å bruke blå gelé inni om du ønsker ikke ha den og dermed spare også en del tid på å lage flere lag med gelé og ostekrem. Det kan også være litt kjekt å lage den på måten som det står i oppskriften for å overraske gjester eller familie med kakens innside… Litt spesiell kake for å feire en spesiell dag. Her laget jeg også en annen type kjeksbunn, nemlig oreo bunn… Kake er laget uten baking, viktig bare å kjøle den godt, helst i flere timer, før servering.

DSC_0931

Ingredienser:

Bunn:

 • 150g oreo original
 • 80 g usaltet smør smeltet 

Ostekakefyllet:

 • 6 stk gelatinplater
 • 400 g kremost i romtemperatur – brukte Philadelphia
 • 450ml kremfløte
 • 100g melis
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • jordbær gelé
 • blå i farge gelé som kan være for eksempel blåbær smak (tilgjengelig i utenlandske butikker eller Freia blåbær gelé med eventuell liten tilsetning av blå konditorifarge)
 • jordbær, blåbær og bringebær til pynt
 • marshmallows til pynt

DSC_0912

Lagg blå gelé (du skal trenge ca 500 ml) og la den avkjøle.

Knus oreo i blender og bland de sammen med smeltet smør. Ha blandingen i en 24 cm i diameter kakeform med bakepapir på bunnen ellers kan du også smøre bunnen med litt usaltet smør istedet. Spre blandingen jevn i bunnen og trykk den med en skje eller for eksempel bunnen av et glass… ikke trykk for hardt eller blir den kompakt og vanskelig å spise med gaffel eller skje etterpå. Ha formen i kjøleskapet i minst 15 minutter.

Nå skal du legge 5 av 6 gelatinplater i kald vann i ca 5 minutter, så blir de myke.

I en bolle av kjøkkenmaskin ha fløten, tilsett melis og vaniljeekstrakt og visp ha de \den til kremet konsistens. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Ha 250 ml av blandingen i en annen liten bolle, du skal bruke den senere.

Klem vannet ut av gelatinplater og løs dem opp i ca 50 ml kokende varmt vann, avkjøl litt og rør oppløsningen inn i fløte og kremost kremen.

Fordel kremen oppå kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 30 minutter, så skal du forsiktig hele i blå gelé og ha i kjøleskapet slik at den stivner helt.

Når gelé er klar skal du ha resterende gelatinplate i kald venn i 5 minutter, klemme ut vannet av den og løse opp med 1ss kokende vann, så tilsetter du den til resterende kremen. Nå skal den heles over blå geleen og kjøles i kjøleskapet til stiv.

Lag rød jordbær gelé og la den avkjøle, så er den klar å hele over ostekaken… Ha kaken igjen i kjøleskapet i noen timer eller over natta.

Siste steg er å dekorere kaken med bær slik du ønsker. Jeg brukte også marshmallows som jeg skjæret i skiver og hvite blomster.

Det er litt tidskrevende men også valgfri å bruke blå gelé… Det kan være gøy å lage litt spesiell kake for en spesiell dag som 17. mai nasjonal dag, for å feire den med familie og venner.

DSC_0917

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: