Blåbær og granola dessert

Herlig, deilig og kanskje litt sunnere dessert. Forresten, snart blir det blåbær sesongen om dere ønsker plukke selv blåbær for å lage denne desserten. Frosne blåbær, som dere kan kjøpe i butikkene egner seg veldig godt til denne desserten, de er aromatiske og veldig gode i smak. Ikke bruk de store, amerikanske blåbærene. Synes de har ikke så mye smak som de små, skog blåbær. De bruker jeg nesten bare som pynt til forskjellige desserter og kaker. Anbefaler lage dessertene ikke langt før spising, slik at blåbærene farger ikke for mye hvite kremen der de kommer i kontakt med den, pluss at granola blir også litt fuktig etterhvert og jeg antar de fleste liker spise den når knasende og sprø.

DSC_0483

Ingredienser (4 porsjoner i glass på ca 250ml):

  • 400g blåbær (friske eller frosne)
  • 100g sukker
  • 1 ss potet mel + 2 ss vann
  • 1 ts vaniljeekstarkt

 

  • 300g granola eller muesli
  • 250 ml kremfløte
  • 100 ml yoghurt naturell
  • 1 ss melis

DSC_0547

Ha blåbær i en liten kjele, tilsett sukker og kok opp på middels-høy varme i noen minutter, skal vi si 4-5 minutter. Rør av og til, men prøv å ikke knuse blåbær. Da skal de også se finere ut ved servering.

Bland potet mel med vann i en liten kopp og rør inn i blåbærene, da blir blandingen tykkere og skal ikke renne i kremen.

Etter det skal du ha de stående på platen så lenge slik at de blir helt avkjølt, eventuelt kan du ha de etterpå i kjøleskapet i 15-20 minutter.

Nå skal du piske kremfløte med melis, når den er neste stiv tilsetter du yoghurten og blander forsiktig til kremen er jevn i konsistensen.

Ha kremen i sprøytepose for at det blir lettere å bruke og fylle glasene med lag av kremen uten at sidene av glasene blir skitne.

Du skal fylle glassene med granola i bunnen, så er det kremen sin tur og så lag med blåbær. Du kan lage flere lag med granola, krem og blåbær.

Før servering pynter du dessertene med for eksempel noen mynte blader og granola eller akkurat slik du ønsker. De kan spises med en gang eller ha de i kjøleskapet i noen minutter før servering.

Den var veldig god og jeg tenker fortsatt å lage slike desserter igjen, kanskje med jordbær, bringebær eller rips denne gangen….

Nyt smaken!

 

 

DSC_0541

DSC_0560

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: