Klassiske Madeleines

Mens jeg skriver dette, nyter jeg allerede mine nybakte Madeleines sammen med en kopp kveldskaffe, jeg trenger absolutt en ettersom det regnet hele dagen (og jeg mener det) og nå stoppet det så vidt, men jeg håper virkelig det har regnet ferdig for i dag … Selv om jeg ikke føler stor forskjell før og etter kaffe… tror jeg det er mer mentalt enn noe annet. 🙂 Uansett… den ene tingen du ikke kan lage Madleines uten er den skjellformede bakeformen som brukes til å lage de myke vaniljekakene med et hint av sitronsmak. Å kjøpe en er lettere enn å få et par eller flere skjell til å bake kaker i dem, da jeg forestiller meg at de første Madleines må ha blitt laget for lenge siden. Selvfølgelig kan du nå lage dem også i forskjellige smaker, men denne spesielle oppskriften er for klassiske vanilje Madleines, selv om det ikke er de som krever brunet smør.
Myke, deilige, lignende sukkerbrød vanilje smak kaker med et søtt utseende og enda søtere navn, jeg er rett og slett forelsket i dem…

Ingredienser:

 • 2/3 kopp sukker
 • 3 mellomstore egg (i romtemperatur)
 • 1 kopp siktet hvetemel
 • 1/2 ts natron
 • 120g usaltet smør (smeltet og kjølet til romtemperatur)
 • 1/2 vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • 1 ss fersk revet sitronskall
 • melis til å drysse kakene med før servering

Smør Madleines former med litt smeltet smør og dryss med litt mel eller bruk spray til former. Jeg brukte smør og mel metode her.’

Du skal smelte smøret en i kjele i forkant før du skal begynne lage røren, slik at smøret kan kjøles ned til romtemperaturen.

Ha egg i en kjøkkenmaskin bolle sammen med sukkeret og vanilje og visp for 5-10 minutter på mellomstor hastighet så lenge at de blir lyse i farge og skummende.

Neste steg er å tilsette hvetemelet sammen med natron og vispe sammen til jevn røre.

Til slutt tilsettes det smøret og sitronskall og deretter blandes alt sammen.

Formene fylles ca. 2/3 veien opp og bakes i 8-10 minutter eller til gyllenbrune.

Etter baking er det best å vente med å få kakene ut i noen minutter for å ikke ødelegge de fersk bakte og myke kakene…

Kjøl gjerne kakene på ristet og dryss med litt melis før servering.

Reklame

5 kommentarer om “Klassiske Madeleines

Legg til din

  1. Hei! Jeg fant disse i en av butikkene på AliExpress, jeg likte veldig formen på de også og bestemte meg for å kjøpe og prøve de… Er ganske gode a bake i og god kvalitet. Det er flere som selger de der men om du ønsker kan jeg finne hvilken butikk jeg kjøpte ifra.

   Liker

   1. Hvis du kan søke der: CHANSUNRUN AIAI store… Så finner du de bakeformene litt lengre nede der… Lykke til.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: