Friterte rosetter drysset med melis.

Det er en lat søndag for meg, og jeg skulle egentlig på Vikingmarkedet i dag, men været var ikke så bra, så jeg tenkte at jeg heller ville lage noen deilige kjeks hjemme… pluss at jeg kunne lage noe innhold for min lenge glemte bloggen.

Det har vært travelt i det siste, så tilgi mangelen på nye oppskrifter… Jeg antar at de aller fleste av dere kjenner disse kjeksene… de er velsmakende og krever ikke mange ingredienser i tillegg til tid, til å lage dem… En ting som absolutt må du ha i dette tilfelle er verktøyet som brukes til steking… Jeg har to forskjellige, men jeg bestemte meg for å bruke firkløver formet mitt.

Jeg er sikker på at du trodde det var en blomst, men dette er faktisk en kløver… Den andre jeg har er en stjerneformet. Som sagt raske og enkle og smakfulle småkaker, som jeg kjenner så godt fra barndommen min, som også er gode servert med litt syltetøy etter eget valg og litt helst varmt drikke så klart…

Ingredienser:

  • 200g siktet hvetemel
  • 1 stor egg
  • 200 ml kald vann
  • et klype salt
  • 1 teskje sukker
  • 0.5 teskje vanilje sukker eller essens
  • 1 teskje alkohol (jeg brukte vodka)
  • 1 liter smeltet Flott eller Delfia, eventuelt solsikker olje til steking
  • noen skjeer melis for å drysse kakene med
  • formen som kan brukes til steking av slike kaker… min har akkurat form av firkløver.

Ha alle tørre ingrediensene inn i stor bolle og bland de sammen…

Sa kan du vispe sammen egg, vann og alkohol.

Sakte hel i egg og van blandingen i midten av tørre ingredienser og visp forsiktig i midten, ikke ha i hele våte ingrediensene på en gang… Hel i først litt… bland i slik at røren blir jevn, så hel i mer og slik fortsetter du til du blander alt inn…

Røren skal være på tykkelse lignende panekakerøre… hvis du får den for tynn kan du blande i litt mer mel… eller van om den er for tykk.

Smelt og varm opp matfettet eller olje i mellomstor gryte… Den skal varmes opp på mellomstor varme…

Du trenger varme opp form som skal brukes for steking sammen med fettet/olje. Før du skal dype den i røren la fettet dryppe helt fra formen og så skal du dyppe den i røren bare til den øverste kanten.

Nå skal du sete den i olje og holde den inn og steke slik at kakene får steke litt og så bør de falle av av seg selv… eventuelt om de gjør ikke det kan du hjelpe de med en gaffel, grill pinne eller lignende…

Stekes bare sa lenge at de blir gyllenbrune i fargen.

Du får fortsette slik inntil du bruker hele røren.

Ha de fersk stekte kakene på et fat med tørkepapir på, så får du kvite seg med for mye olje/matfett, la de avkjøles og så kan du drysse de med melis og servere med kopp kaffe, te eller melk. Er også veldig gode med syltetøy på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: